Βάλε τον κωδικό guest24 για 7% επιπλέον έκπτωση στις ήδη προνομιακές τιμές μας σε Alexander Hair - Addmino-18 - Blumin - Immitec - New Ways - Spell - Psk - Tahe - Vencil - Imel - Ventus.

Αν θες μεγαλύτερη έκπτωση (10%) κάνε εγγραφή στο site μας και βάλε τον κωδικό που θα λάβεις στο email σου.

(Η έκπτωση ισχύει και για τηλεφωνικές παραγγελίες)
*Οι εκπτωτικοί κωδικοί δεν ισχύουν για τα προϊόντα που ανήκουν στα HOT DEALS

Close
(0)
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Αναζήτηση
Filters

Πως να αποκτήσετε υγιή και λαμπερά μαλλιά: Τα 8 βασικά tips για την περιποίηση των μαλλιών σας

Πως να αποκτήσετε υγιή και λαμπερά μαλλιά: Τα 8 βασικά tips για την περιποίηση των μαλλιών σας

 Πως να αποκτήσετε υγιή και λαμπερά μαλλιά: Τα 8 βασικά tips για την περιποίηση των μαλλιών σας

 

Τα λαμπερά, υγιή και δυνατά μαλλιά αποτελούν επιθυμία των περισσότερων, αφού χαρίζουν αυτοπεποίθηση και συνεισφέρουν σημαντικά στην συνολική εμφάνιση του ατόμου.

Αρχικά για να περιποιηθείτε σωστά τα μαλλιά σας πρέπει να γνωρίζετε τον τύπο μαλλιών που έχετε. Η ρίζα της τρίχας εντοπίζεται στο χόριο του δέρματος και αναδύεται προς τα έξω μέσω της επιδερμίδας, που αποτελεί το τριχωτό της κεφαλής. Επομένως, για να καταλάβετε τον τύπο των μαλλιών σας και να προχωρήσετε στη σωστή επιλογή των προϊόντων περιποίησης, πρέπει να λάβετε υπόψη την κατάσταση τόσο του τριχωτού της κεφαλής, όσο και του μήκους των τριχών.


Υπάρχουν 4 τύποι τριχωτού:


• Ξηρό: Δημιουργείται από απώλεια υγρασίας και διατάραξη της δομής της επιδερμίδας του τριχωτού και έχει ανάγκη από προϊόντα που περιέχουν ενυδατικά συστατικά.

• Λιπαρό: Δημιουργείται από υπερέκκριση λιπαρότητας από τους σμηγματογόνους αδένες των τριχών. Συστήνονται προϊόντα που βοηθούν στη ρύθμιση της λιπαρότητας.

• Με πιτυρίδα: Δημιουργείται όταν επιταχύνεται η κερατινοποίηση των κυττάρων στο τριχωτό, συνήθως λόγω της ανάπτυξης μυκήτων (του γένους Malassezia) και στη συνέχεια το στρώμα των νεκρών κυττάρων σπάει και δημιουργούνται μεγάλες λευκές νιφάδες. Χρησιμοποιήστε προϊόντα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για την καταπολέμηση της πιτυρίδας.

• Κανονικό: Έχει την σωστή ποσότητα σμήγματος και το ιδανικό pH. Συνήθως εμφανίζει λιπαρότητα 3-5 ημέρες μετά το λούσιμο.

 

Ανάλογα με τη δομή και την κατάσταση των μαλλιών, διακρίνονται σε:

 

• Λεπτά μαλλιά: Η τρίχα έχει μικρότερη διάμετρο και είναι πιο ευαίσθητη στη φθορά. Χρησιμοποιήστε προϊόντα που ενδυναμώνουν την τρίχα και περιορίστε τη χρήση θερμότητας κατά το styling, ώστε να μην τα επιβαρύνετε επιπλέον.

• Κατεστραμμένα μαλλιά: Αν τα μαλλιά σας έχουν ψαλίδα, σπάνε εύκολα, είναι ξηρά ή θαμπά και δεν έχουν ελαστικότητα, τότε είναι κατεστραμμένα. Χρειάζεται να επιλέξετε προϊόντα για αναδόμηση, θρέψη και ενυδάτωση της τρίχας.

• Μαλλιά που φριζάρουν: Το φριζάρισμα δημιουργείται γιατί το περιτρίχιο, δηλαδή ο εξωτερικός φλοιός της τρίχας, έχει υποστεί φθορές και επιτρέπει στην εξωτερική υγρασία να διεισδύσει στο εσωτερικό της τρίχας και τελικά να φριζάρει. Χρησιμοποιήστε προϊόντα που είναι ειδικά σχεδιασμένα κατά του φριζαρίσματος και προϊόντα που συμβάλλουν στην αναδόμηση της τρίχας και αποφύγετε τη θερμότητα κατά το styling.

• Βαμμένα μαλλιά: Αν βάφετε τα μαλλιά σας τότε θα έχετε ανάγκη από προϊόντα που βοηθούν στην διατήρηση του χρώματος, καθώς και προϊόντα αναδόμησης και ενυδάτωσης, σε περίπτωση που η βαφή έχει δημιουργήσει φθορά στην τρίχα.

 

Στη συνέχεια του άρθρου, θα εξετάσουμε έναν πλήρη οδηγό με 8 βασικά tips για το πώς να περιποιούμαστε τα μαλλιά μας και εντάσσοντάς τα στην ρουτίνα περιποίησης, θα βάλουμε ένα τέλος στα θαμπά, άτονα και αδύναμα μαλλιά που σπάνε ή φριζάρουν.

 

1. Επιλέξτε ένα σαμπουάν που ταιριάζει στο τύπο των μαλλιών σας και δώστε βάση στο μασάζ του τριχωτού κατά το λούσιμο, επαναλαμβάνοντας 2 φορές.
Στο www.bodyface.gr θα βρείτε σαμπουάν για κάθε τύπο μαλλιών που καλύπτουν όλες τις ανάγκες: για λιπαρά, ξηρά, κανονικά, ταλαιπωρημένα, βαμμένα, μαλλιά με πιτυρίδα, κατά της τριχόπτωσης, σαμπουάν free SLES, κατάλληλα για θεραπεία κερατίνης κ.α.

2. Αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο και το πολύ ζεστό νερό, που μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά λιπαρά συστατικά της τρίχας, οδηγώντας σε αφυδάτωση και περιορίστε το ανά 2-3 μέρες, εκτός αν ο τρόπος ζωής ή ο τύπος μαλλιών σας το επιβάλλει.

 

3. Χρησιμοποιήστε conditioner σε κάθε λούσιμο: Το conditioner βοηθά στην ενυδάτωση και στην προστασία των μαλλιών και κάνει τα μαλλιά πιο ευκολοχτένιστα.

4. Εφαρμόστε μάσκα 1-2 φορές την εβδομάδα: Δώστε στα μαλλιά σας μια βαθιά περιποίηση μία με δύο φορές την εβδομάδα, εφαρμόζοντας μια μάσκα εντατικής επανόρθωσης στα μήκη και τις άκρες και αφήστε τη να δράσει για τον συνιστάμενο χρόνο. Η μάσκα, ανάλογα και με τη σύνθεσή της, βοηθά στην αναζωογόνηση των μαλλιών, τη βελτίωση της υφής και της λάμψης. Επιλέξτε μια μάσκα που να ταιριάζει στις ανάγκες των μαλλιών σας, για ενυδάτωση, αναδόμηση, για σγουρά μαλλιά και για ταλαιπωρημένα και βαμμένα μαλλιά.

Extra tip: Για βαθιά αναδόμηση και φροντίδα, εφαρμόστε τη μάσκα πριν το λούσιμο σε στεγνά μαλλιά, αφήστε τη να δράσει για μισή ώρα και ολοκληρώστε με το σαμπουάν και το conditioner! 😉

5. Προστατεύστε τα μαλλιά σας από τη θερμότητα: Περιορίστε τη χρήση συσκευών styling θερμότητας, όπως το πιστολάκι, το σίδερο, το ψαλίδι κτλ., καθώς επιβαρύνουν τη φθορά και όταν τα χρησιμοποιείτε, εφαρμόστε στα μήκη και τις άκρες ένα προϊόν προστασίας από τη θερμότητα.

Extra tip: Δοκιμάστε να κάνετε styling στα μαλλιά σας χωρίς θερμότητα. Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι τα κυματιστά μαλλιά είναι το απόλυτο trend και μπορείτε να τα πετύχετε χωρίς τη χρήση θερμότητας. Μετά το λούσιμο, εφαρμόστε στα μήκη και τις άκρες ένα leave-in conditioner και κάνετε απλές πλεξούδες στα μαλλιά. Ιδανικά, αφήστε τα μαλλιά σας στις πλεξούδες ενώ κοιμάστε και ξυπνήστε το πρωί, με το απόλυτο beach wave look. 😉
                                                                                                                                                                                                                    

 

6. Φυσικό στέγνωμα: αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά όσο πιο συχνά μπορείτε.

 

 

7. Επιδιώξτε μια ισορροπημένη διατροφή: Η διατροφή επηρεάζει την υγεία των μαλλιών. Είναι σημαντικό να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά συστατικά και να ενυδατώνεστε επαρκώς, για να ενισχύσετε την υγεία των μαλλιών σας και να διατηρήσετε την ομαλή ανάπτυξή τους. Αν είστε σε περίοδο έλλειψης βιταμινών, ή αν δεν μπορείτε να καταναλώσετε κάποιες ομάδες τροφίμων, συνιστάται η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής, πάντα σύμφωνα με την γνώμη ενός ειδικού (του γιατρού ή του φαρμακοποιού σας).

 

8. Κουρέψτε τα μαλλιά σας ανά 2 με 3 μήνες για να τα ανανεώσετε και απομακρύνετε σπάσιμο και ψαλίδα.

 

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές και εντάσσοντάς τες στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας, θα αναδείξετε τη φυσική ομορφιά των μαλλιών σας, τα οποία θα ανακτούν την υγιή και λαμπερή τους όψη και θα απογειώνουν την εικόνα σας σε κάθε περίσταση!

Αφήστε το σχόλιό σας